• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

VIDEO / Ultimul zbor A310 TAROM (YR-LCA): Adio, dar raman cu tine!

newsbot

Member
Pe cat de interesante si pline de bucurie sunt zborurile inaugurale, pe atat de incarcate de emotii sunt zborurile de retragere ale unor piloti sau aeronave. Pe 29 octombrie, ultimul A310 TAROM (YR-LCA) a fost retras din serviciul comercial dupa operarea zborurilor Bucuresti-Madrid si retur. Iata cum s-a vazut evenimentul de la bord.

Comparativ cu zborurile inaugurale la care am participat pana acum in 2016 – Aeronews.ro a fost prezent la deschiderea rutelor Varsovia-Tokyo Narita (LOT Polish Airlines), Viena-Hong Kong (Austrian) si Varsovia-Seul (LOT Polish Airlines) – ultimul zbor A310 TAROM a avut o incarcatura emotionala aparte. Cu siguranta, trairile pilotilor care au decolat si au aterizat pentru ultima data cu YR-LCA pe OTP – comandantii Alfred Ghergan si Alexandru Viorel Silivestru + Cezar Dan Osiceanu, copilot – respectiv ale cabin crew-ului au fost mai intense.

Pe langa 13 reprezentanti mass-media, la bord s-a aflat si Geta Popescu, stewardesa TAROM timp de 27 de ani si prietena Aeronews – care si-a cumparat bilet pentru a participa la ultimele doua zboruri comerciale operate cu YR-LCA, dar si prietenul Arthur Merlin cu care am initiat proiectul pentru mutarea Rombac-ului YR-BRA in rondul de la Otopeni. Geta ne-a surprins placut cu cateva randuri scrise inainte de 29.10 si scoase la imprimanta, pe foile respective semnandu-se toti membrii echipajului.

29 octombrie a fost o sambata rece in Bucuresti, dar insorita. Nu stim daca soarele a iesit sa-i ureze “Ramas bun!” lui YR-LCA, insa a oferit cadrul perfect pentru niste fotografii facute inainte de decolare si dupa revenirea pe OTP, la salutul tunurilor cu apa si dupa parcarea aeronavei in fata Salonului Oficial. Decolarea spre Madrid s-a facut de pe pista 26L, zborurile au decurs normal, fara turbulente, iar aterizarea la Bucuresti s-a facut pe pista 26R.

La retur, pasagerii au fost informati – printr-un mesaj emotionant gandit de insotitorii de bord si citit de sefa de cabina, Sandusa Tecucianu Moretti – ca este ultima cursa comerciala operata de Airbus-ul A310 “Transilvania” (YR-LCA). Apoi, insotitorii de bord le-au impartit suveniruri, inclusiv o carte de imbarcare personalizata care sa aminteasca de acest ultim zbor, iar pilotul Cezar Dan Osiceanu (extra crew) a semnat autografe doritorilor. Dupa salutul tunurilor cu apa si parcarea aeronavei la Salonul Oficial, in avion au fost invitati fosti piloti si insotitori de bord TAROM care au zburat cu A310, respectiv pasionati de aviatie.Este clar pentru toata lumea ca retragerea celor doua A310 TAROM (primul a fost scos din serviciul comercial in septembrie) trebuia sa aiba loc. Chiar si asa, fanii A310 vor simti lipsa singurelor widebody-uri cu care TAROM mai opera zboruri. Fara indoiala, acesti fani si angajatii TAROM isi vor aminti cu nostalgie de clipele petrecute la bordul Airbus-urilor A310 sau de momentele in care le-au fotografiat pe OTP ori in alte colturi ale lumii. Ca si in cazul unui divort sau a unei despartiri dupa o frumoasa poveste de iubire, momentele frumoase petrecute cu sotul / sotia sau iubitul / iubita vor ocupa mereu un loc aparte in inima noastra. De ce ar fi diferit in cazul avioanelor de care ne despartim? Text si foto: Teodor Stefan.Continue reading...
 
Top