• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

transporter

Well-Known Member
Mar 27, 2012
831
322
63
CLJ
Incep acest thread datorita unui sentiment de frustrare care ma apuca in ultima vreme cand intru pe acest forum. De o vreme incoace sunt foarte multe postari, ceea ce in mod normal ar fi un lucru bun. Insa cand ma apuc si citesc cele 100+ mesaje care s-au scris de la ultima vizita (care nu a fost asa de mult ci doar ieri sau alaltaieri) ma apuca acel sentiment de frustrare. O gramada de vorbarie goala, off topicuri, mistouri si glumite a la Victor Ponta sau de coltul strazii. Foarte putine informatii utile, putine analize sau macar supozitii bazate pe o argumentatie logica.

Am impresia ca unele persoane au o frustrare ca nu au reusit in cariera de stand-up comedian si refuleaza pe acest forum. Sau sunt nebagati in seama acasa cu glumele lor si cauta un loc sa se exprime.

E ok sa facem glumite si mistouri, sa vorbim despre praz si curse Craiova - Strehaia dar ar trebuii sa vedem si partea cealalta a paharului. Ca unii oameni au timp limitat pe care doresc sa il petreaca citind chestii utile, informative despre un domeniu care ii intereseaza. Daca as vrea entertainment probabil as frecventa un forum adecvat sau m-as uita la meme-uri pe Facebook.

Hai sa mergem mai departe si sa admitem ca este nevoie si de o doza de umor, evident. Dar si acolo exista o anumita stacheta pe care trebuie sa o atingi ca sa fii considerat nostim. Foarte multe din postari sunt departe de a fi nostime. Si daca chiar nu putem scapa de ele atunci s-ar putea infiinta threaduri la discutii generale unde lumea sa isi poata exprima aceste talente. Si atunci poate ati putea lasa in pace threadurile dedicate companiilor aeriene si aeroporturilor, astfel incat cei care sunt interesati exclusiv de acel segment de informatie sa le poata citi fara o gramada de "zgomot" ca sa ma exprim mai decent.

Mai frecventez si alte forumuri unde dupa un OT esti avertizat iar la mai multe primesti ban iar OT-urile se sterg. Administratorii acestui forum au fost mult mai lejeri in aceasta abordare si mi se pare ca unii abuzeaza de aceasta buna credinta.

Poate am eu o problema, nu stiu, dar daca eu trebuie sa citesc toate aberatiile unora atunci ma gandesc ca pot sa fac si eu o postare de genul asta. Macar e in threadul de OT.

cc @Thomas , @Zsolt
 
  • 👍
Reactions: 1 user

Adrian Fuchs

Active Member
Aug 10, 2016
468
105
43
63
Timisoara
Draga domnule, cu tot respectul scriu ceea ce urmeaza.Si va asigur ca nu e vorba de polemica.

Unul dintre domnii caruia va adesati in mod explicit, are la postarile dumisale o semnatura, sau un motto sau pur si simplu o personalizare. Ceva amuzant, cu schepsis, zglobiu si pudic, totodata. Anume, "Auoleu, I'm so sorry". Asta denota ca respectivul este cu simtul umorului si cerebral, in acelesi timp. Asta-i cumva un pleonasm, pentru ca aceste doua trasaturi sunt simbiotice. Merg mana-n mana si lipsa uneia o exclude pe cealalta. Credeti ca va impartaseste opinia? Si inca ceva, a avea organ pentru umor difera de a avea capacitatea de a te amuza. Booon! Asta-i unu la mana.

Apoi, vin si intreb care-s argumentele pentru solicitarea Dvs.? Solicitare sau mai bine zis urechela. Pentru ca "asa-mi place mie", "asta as vrea eu" sau "asa ceva vreau sa gasesc aici", consider ca sunt doar of-uri nu instrumente de lucru. Si-i ca la radio Erevan, mai exista un dar. In alte cuvinte locul, cred eu, ar deveni sterp, sec, arid, uscat, plat, blazat si-n acelesi timp blazant si mai cu seama autosuficient. Asadar, qui prodest? Ast-ar fi doi la mana.

Si ar mai fi de "constatat" ca o comunitate oarecare, orice comunitate, este... pestrita. Probabil ca ar fi cumplit sa nu fie asa. Cumplit de monotona, rece, pustie ca o cripta locuita de zombi scortosi si orgoliosi. Tipologiile umane sunt infinite (vorba vine) si asta-i minunat. Doar n-ati dori clonari dupa chipul si modul Dvs. de perceptie!? Deci, trei la mana.

Si nu-n ultimul rand, al patrulea deget de la mana, instigarea la "lapidari" sau instituirea de coterii, precum si asumarea unui rol de "comisar al poporului". chiar daca-s facute c-o voce plangareata si introspectiv, tot nevoie de ingaduinta au. Sau?

Ramai cu bine, domnule draga, si primeste toata intelegerea mea.
 

transporter

Well-Known Member
Mar 27, 2012
831
322
63
CLJ
Apoi, vin si intreb care-s argumentele pentru solicitarea Dvs.?
Le-am descris in postarea initiala dar o sa repet ca sa intelegeti

- unii au timp limitat la dispozitie, cand postati ineptii practic imi furati din timpul meu personal. Si cei mai rai hoti sunt cei care iti fura timpul.
- acesta este in primul rand un forum de aviatie nu wall de facebook, nu ar trebui sa fie nici cripta dar nici circ
- forumurile au un topic care in mod normal ar trebui respectat
- exista o sectiune de off topic dedicata daca chiar aveti de postat si atunci nu mai trebuie sa citim noi care avem timp limitat la dispozitie
 

Adrian Fuchs

Active Member
Aug 10, 2016
468
105
43
63
Timisoara
:(:(

Astea-s pseudo argumente. Din una din categoriile "mie nu-mi convine" sau "sa fie cum vreau eu". Iar adevarul absolut (sau despotic, in acest caz) nu va apartine.
Dreptul roman spune: audiatur et altera pars.

Vreau sa fiu bine inteles. Nu afirm ca sunteti in greseala. Insa nici argumentele posesive nu sunt complementare cu termenul "forum", tot de sorginte latina precum dictonul de mai sus. Luarea-n posesie a patraticii ("asta-i patratica mea!"), cu sau fara zapisa, sfideaza, inabusa si devine totodata un furt mai grav decat "furtul" timpului Dvs. pe care-n opinia mea, in mod fals il evocati.

Daca doriti o dezbatere, va stau la dispozitie.
Daca doriti o galceava, pe mine sa nu contati.

Va multumesc pentru bunavointa de-a-mi replica, chiar daca doar ati repetat inconsistent.
 
Last edited:

transporter

Well-Known Member
Mar 27, 2012
831
322
63
CLJ
Domnule drag, acesta este ultimul mesaj pe care ti-l adresez pentru ca nu imi place sa vorbesc cu peretii. Incerci sa gasesti justificari pentru comportamentul acesta si folosesti citate ca sa iti sprijini argumentele. Iata ca o sa folosesc si eu un citat, unii zic ca ar fi din Gandhi (nu stiu daca e chiar din el):

"Do not speak if you cannot improve the silence"

Dumneata ai un stil de a vorbi mult si fara rost. Dovada stau mesajele de mai jos spicuite doar din ultimele threaduri. Niste mesaje care nu aduc nicio plusvaloare forumului, nu sunt nici macar nostime si care doar incarca forumul inutil. Asadar poti sa scrii aici ce doresti si sa gasesti justificari oricate. Eu am incheiat discutia cu tine.


Sau te pomeni ca o bagat BMS-ul un Bioing de la Podu Ros pan' la Trei sarmane...
Aham! Atunci hai sa numaram si Iasi-Otopeni-Antananarivo, via beciul domnesc, cu voie de la banu' Mazariche...
Sau daca iau de la Timisoara un BMS pan' la Iasi si acolo ma ascund in closet si nu cobor si avionul pleaca de acolo la Torino, pot sa afirm cu mana pe inima ca am zbor din TSR la Torino!
Hmmm!
Mi-ar tare placea sa vaz de f'o cateva ori/zi Eurowings-u' venind si plecand de pe Traian Vuia...
... urmeaza prolegomene epistemologice?
Sau filogenia aviatiei, dimpreuna cu ontologia cockpit-ului, dpdv noologic. Studiu comparat, cu participarea pro bono a celor mai importati constructori de avioane precum si prezentarea experimentelor si a studiilor de caz efectuate asupra companiilor LAR, Romavia si Carpatair. Bineinenteles ca turcu' platste!
Cu radiofaru-ai-cercat?