Wizz Air: 7 milioane de pasageri la Cluj-Napoca si zboruri spre Bratislava

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

newsbot

Member
Aug 1, 2014
856
14
18
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai mare transportator aerian din România, sărbătoreşte astăzi 7 milioane de pasageri transportaţi pe rutele sale cu preţuri scăzute din şi spre Cluj-Napoca. Norocosul pasager a călătorit pe zborul inaugural Bratislava – Cluj şi a fost premiat la sosire de către Wizz cu un bilet dus-întors.

În 2017, Wizz Air oferă pe rutele sale din Cluj peste 1,9 milioane de locuri cu preţuri de la doar 39,99 lei / segment. În prezent, pe lângă cele mai noi rute spre Bratislava, Malta, Stockholm şi Larnaca, care încep în această lună, Wizz Air oferă din Cluj în total 35 de destinaţii spre 17 ţări. De peste zece ani, de când Wizz a început să opereze din Cluj-Napoca, compania a investit permanent în reţeaua sa aflată în continuă dezvoltare, prin oferirea de şi mai multe oportunităţi de călătorie la cele mai mici preţuri posibile, pentru pasageri. Baza din Cluj-Napoca, care găzduiește şase aeronave, reprezintă o investiţie de 588 de milioane de dolari, cu aproape 200 de membri de echipaj local.

În 2016, peste 1,3 milioane de pasageri s-au bucurat de preţurile scăzute ale WIZZ, de un sistem de rezervare uşor de utilizat şi de servicii excelente la bord, din şi spre Cluj, dar şi de susţinerea a peste 1.000 de locuri de muncă la nivel local în industriile de aviaţie şi turism. Mai mult, WIZZ îşi arată angajamentul faţă de Transilvania prin implicarea în promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos în cadrul celui mai mare maraton internaţional din regiune, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon. A 7-a ediţie a evenimentului se va desfăşura în 9 aprilie şi va avea, in premiera, culorile WIZZ ca elemente distincte. Peste 5.500 de participanţi din 19 ţări sunt aşteptaţi la competiţie.

Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă acum 133 de rute spre 20 de ţări din întreaga Europă şi nu numai, de pe 10 aeroporturi locale. Pentru 2017, 14 noi rute spre nouă ţări au fost deja anunţate din România, spre destinaţii populare precum Veneţia Treviso, Bologna şi Roma din Suceava, precum şi Koln, Liverpool şi Madrid din Craiova, toate cu începere din această lună. Cei peste 730 de membri ai echipei Wizz Air din România îi întâmpină pe pasageri la bordul celor 20 de aeronave, inclusiv 5 Airbus A321 noi, ultra eficiente, cu 230 de locuri.

AMR_2326.jpg


Vorbind în cadrul conferinţei de presă de la Cluj-Napoca, Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager a declarat: „Astăzi sărbătorim 7.000.000 de pasageri transportaţi în întreaga reţea cu preţuri scăzute WIZZ din Cluj, un repej major atins în cei peste zece ani de operaţiuni de succes pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. Ca şi companie aeriană locală a oraşului Cluj, Wizz Air caută permanent să extindă reţeaua şi să ofere oportunităţi de călătorie la preţuri accesibile, asociate cu servicii excelente la bord pentru şi mai mulţi pasageri. Astăzi am lansat şi primul zbor spre Bratislava din Cluj, şi alte trei noi rute mult așteptate vor începe luna aceasta spre Malta, Larnaca şi Stockholm. Echipajul nostru dedicat îi întâmpină la bord pe pasagerii aflaţi pentru prima dată într-una dintre aeronavele noastre, dar şi pe cei deja obişnuiţi să zboare cu WIZZ, pe oricare dintre cele 35 de destinaţii disponibile din Cluj-Napoca!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat la rândul său: „Aniversarea a 7 milioane de pasageri Wizz Air la Cluj-Napoca este un prag semnificativ, nu doar pentru compania aeriană și aeroport, ci și pentru județul Cluj. Acești pasageri sunt și vizitatori ai regiunii, oameni de afaceri, care contribuie în mod direct la prosperitatea și dezvoltarea zonei. Noul zbor spre Bratislava, care s-a inaugurat azi, dar și celelalte rute noi anunțate vor aduce noi provocări și oportunități economice pentru județ. Doresc companiei Wizz Air cât mai multe destinații și pasageri de pe Aeroportul Internațional Cluj!”

Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a precizat cu această ocazie: „Începutul anului 2017 a adus creșteri spectaculoase de trafic pentru aeroport, creând premisele unui trafic de pasageri record pe care îl anticipăm în sezonul de vară. Luna martie debutează cu aniversarea a 7 milioane de pasageri Wizz Air transportați pe rutele operate de pe aeroport, dar și cu deschiderea destinației Bratislava. Este deosebit de important rolul pe care îl are aeroportul atât la nivel regional, cât și național, iar prin eforturile noastre vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri.”

AMR_2005.jpg


Continue reading...