• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

Wizz Air - Discutii

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
nhbKuVO.png


A inceput razboiul preturilor la BUD , nu intamplator in zilele in care Ryanair a inceput sa zboare :

Wizz - 20% reducere la toate zborurile DIN si SPRE UNGARIA . Perioada de cumparare : 17-19 feb 2012 . E tarziu cand postez , mai sunt vreo 4 ore de valabilitate , so , hurry up !
 

VicMures

Active Member
Scrie pe wikipedia cum ca cei de la Wizzair incep sa zboare de la Otopeni din 25 Mar 2012.
A aparut cumva prin presa aceasta informatie pana acum ?
M-am uitat si la ei pe site si scrie Bucuresti Baneasa...
 

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Se speculeaza , dar eu cred ca speculatia e 99,9% cu sanse de adevar. Blue Air a anuntat oficial mutarea pe OTP , nu cred ca ramane nici Wizz.
 

witze

Well-Known Member
Premium Member
zbor cu wizz pe 29 martie de la dtm la bbu si inca n-am primit nicio veste ca ar fi otp...
 

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
"witze.ro" said:
zbor cu wizz pe 29 martie de la dtm la bbu si inca n-am primit nicio veste ca ar fi otp...

Las ca primesti in avion . Daca mesagerul are si fusta , cu atat mai bine ! :p
Buna asta cu BBJ !
 

witze

Well-Known Member
Premium Member
n-ar trebui sa-mi dea mail si sa ma informeze din timp? nu m-ar supara vreo stewardesa ... 8)
 

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Da, probabil ca se vor muta si ei si Germanwings.

Faptul ca nu au anuntat pasagerii sau nu au publicat pe site tine probabil si de faptul ca CNAB nu le-a trimis probabil o notificare oficiala. Nu sunt atât de naiv sa cred totul ce spun companiile aeriene prin declaratii de presa si nici atât ce spun operatorii low cost. Dar aici înclin sa cred ce au zis cei de la Wizz, ca n-ar fi primit nici o notificare oficiala. Faptul ca GWI de asemenea vinde bilete catre BBU îmi întareste aceasta parere.

Aici din pacate e o treaba ... balcanica (ca sa nu-i spun altfel) ... spune ministrul într-un interviu "mutam LCC la OTP" ... eu ma gândesc ca acolo exista niste contracte, chestii ...

Nu are nimic de-a face cu faptul ca e BBU cum e si toate alea, e o chestiune de principiu (unul din motivele de ce ne întelegem noi atât de bine cu Calin ;) ) ... cum adica faci tu ca ministru un asemenea anunt???

Si anunuti ca maresti tarifele pentru a "goni" LCC de pe BBU???

Le doresc din tot sufletul sa se aleaga cu ceva procese si condamnari de despagubiri ... ca tot e România lider absolut la acest capitol la Strassbourg ...
 

CalinCLJ

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Pai daca la noi primul ministru da la lopata ? Cum sa nu se bage in seama ministereasa ? Stai sa vedem asta nou cu ce vine ! Poate asta va anunta ca s-a decis sa mute pista de la BBU la OTP sa fie una speciala pt low-cost ;D

Acuma sigur ca ai dreptate , nici nu stiu cum o sa procedeze , cu Blue Air a fost cum a fost ca au handling propriu , dar de unde sa aiba Menzies sau GlobeGround atata personal de suplimentat ? Am auzit ca e posibil sa fie primiti RAS pe OTP , chit ca stiu de la Dorin ca nu s-ar fi dorit asta ( M si G nu au de ce sa se bucure ).

Treaba......romaneasca !
 

VicMures

Active Member
Pentru ca devine tot mai mare lupta dintre RYR si WZZ...

Azi 20% reducere la toate zborurile Wizz Air!

Hop pe ei pana mai apucati :)
 

Circa Viorel OCTAVIAN

Active Member
Am vorbit recent cu un pilot de la Wizz care imi spunea ca actionarii de la Wizz si cei de la Ryanair sunt cam aceiasi si ca luand in considerare acest aspect nu si-ar face concurenta directa. Am ramas surprins de ce mi-a spus si vazand ce ai scris mai sus raman surprins in continuare.
Discutia cu acel pilot s-a nascut din curiozitatea de a afla daca vom avea parte de Ryanair la Cluj. Sa vedem pana la urma ce o sa fie.
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Nu prea cred chestia cu actionarii. RYR acuza WZZ de intrasparenta si ca banii nu vin de unde se crede. Ce e drept, WZZ nu raspunde in niciun fel acestor acuzatii.
 

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Ba da, WZZ a raspuns:


Ryanair’s allegation concerning Wizz Air’s ownership structure is, as with a number of other statements made by Ryanair over the past few days, factually incorrect.

In 2010 – and in response to a previous complaint made by Ryanair – the European Commission accepted the ownership structure as being compliant with EU rules. The ownership structure has not changed since that time. For the record, over 96% of our shares are owned by European Union nationals.

Wizz Air remains focused on doing what we do best—flying passengers to their preferred destinations, delivering a great service for a great price.

sursa: FT.com
 

petrudimoff

Well-Known Member
Intr-adevar , am auzit si eu povestea pilotului de la wizz si am avut suspiciuni in ceea ce spunea, dar se pare ca totusi este adevarat. Acum avand invedere acest lucru, nu este totusi ciudat ceea ce fac ? ! sau vor sa vada de unde si cum pot obtine beneficii mai mari ! asta o fi motivul pentru care ataca aceleasi piete ?
 

Thomas

Well-Known Member
Premium Member
fly-ra 2017
Sunt niste legaturi însa mai mult indirecte ... nu mai retin exact, pe vechiul forum le-a detailat un pic ... mi-ar lua un pic de timp sa le refac.

Dar cautati si voi un pic pe wiki ... apoi dati search cu nume si/sau fonduri de investitii/private equity etc. ...
 

Zsolt

King Nothing
Staff member
fly-ra 2017
Tocmai au primit o noua jucarie cei de la WZZ.
Airbus A320-232 5021 HA-LWM Wizz Air delivery 22feb12 TLS-BUD ex F-WWIY
 

VicMures

Active Member
Ca tot vorbeam de mutarea Wizzair de la Baneasa la Otopeni...

Operatorul aerian low-cost Wizz Air isi va transfera complet operatiunile de pe aeroportul Aurel Vlaicu (Baneasa) pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) incepand cu 25 martie, ceea ce va insemna o crestere a costurilor de operare de 25%. Majorarea se va transpune in scumpirea biletelor de avion cu pana la 4%.

Sunt curios cum o sa arate apropierile la Bucuresti pe flightradar24, o sa semene putin cu Istambul cu atatea companii care o sa se inghesuie :)
Mai interesant o sa fie atunci cand o sa fie ceata ;D
 

witze

Well-Known Member
Premium Member
ce sursa ai Vic? eu voi zbura pe 29 martie de la DTM la BBU si inca n-am aflat nimic de mutarea la OTP. Pe site-ul lui WIZZ tot BBU apare.
 
Top