Wizz Air - Discutii

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
"Thomas" said:
Nu vreau sa ma cert cu tine :)

Dar 100% în ceea ce priveste acele rute asa era si înainte. Poate ai observat ca eu am acest "hobby" sa analizez rutele, operarea pe aeronave, routing-ul facut etc.

Pentru OTP nu le-am notat ci doar le-am analizat, de aceea nu am ca "dovada" decât faptul ca pur si simplu stiu acest lucru :) ... garantez 8)

Nici eu nu vreau sa ma cert cu tine, era pur si simplu o informatie pe care daca vrei sa o consideri utila e bine, daca nu si atunci e bine.

Respect punctul tau de vedere pentru ca stiu ca esti pasionat ca si mine de acest domeniu, dar de data asta nu ai dreptate.

Iti mai dau un exemplu care ar trebui sa iti dea de gandit: in iulie de obicei operau Paris-ul in zilele 1-3-5-7 si acum este 1-3-5-6 (acum vreo 2 luni era zilnic, iar ieri era 1-2-3-4-5-6)

Cred ca am adus destule argumente care sa sustina ce am postat mai sus

La BVA nu mai tin minte cum era, de la OTP sunt prea multe destinatii ca sa le tin minte pe toate.

Dar îti garantez ca nici o clipa în orarul WZZ (pe care dealtfel îl verific cam o data pe saptamâna pentru bazele din România!) pentru aceasta vara au fost vreodata în orar mai mult de 7/7 BGY, 14/7 LTN, 2/7 PMI sau 11/7 CIA.

Ca într-o vreme (în alti ani!) au avut 14/7 pe CIA sau 10-11/7 BGY, da, este absolut corect. Dar pentru vara asta niciodata. BGY dealtfel au redus de la 11/7 în momentul în care au introdus 4/7 la MXP.

Argumentele tale nu au cum sa ma convinga pentru ca acuma vreo 2-3 saptamâni am început sa actualizez tabelul facut de HLX4U în cgncommunity.com (vezi mai jos). Am lasat-o balta, ca mi s-a facut lene :-[ ... vezi mai jos cum arata operarea pentru prima saptamâna a lui iunie în ianuarie:

file.php

Între timp au aparut o aeronava noua dar si ceva destinatii noi pentru orarul de vara (PMI, PEG, TRF, TLV, GRO) care atunci înca nu erau trecute.

Dealtfel la TGM, TSR si CLJ aici pe forum gasesti operarea completa asa cum e la ora asta în vânzare pentru aeronavele WZZ operate de pe bazele respective sintetizata de mine. Deci crede-ma ca stiu foarte bine orarele WZZ ;)

Nici pe CTA nu a fost vreodata 7/7 uite si confirmarea de pe site-ul lor:

WIZZ Air W6 03152 13.25 16.30 31-03-13 26-10-13 1 - 3 - 5 - 7
WIZZ Air W6 03152 13.25 16.30 23-05-13 26-10-13 - - - 4 - - -

@alinushi

din pacate presa româneasca nu este de mult un argument, care sa ma convinga, nici comunicate de presa ale aeroporturilor sau companiilor. De regula noi aici pe forum suntem mult mai bine informati ;) ... s-a adeverit în atâtea rânduri, inclusiv în ceea ce priveste pe WZZ.

Nu am idee de unde a scos Andra Troasca informatia cu noile frecvente, dar repet: personal nu am vazut niciodata acele frecvente marite în sistemul lor de rezervari si ma uit foarte des. Iar faptul ca se aloca o noua aeronava o stiam desigur mai demult, s-a si discutat aici pe forum.

Informatia cu primul avion cu sharklet din iulie pe o baza din România ... ce sa mai zicem de ea ... oricum WZZ tot roteste avioanele între baze, dar HA-LWT înainte a fost bazat pe CLJ chiar cu 2 zile dupa ce WZZ dadea acel comunicat, iar saptamâna trecuta a fost bazat pe TGM. Asta nu o stiu din presa sau din auzite, ci pentru ca am fost eu personal acolo si am zburat cu el în doua rânduri.

În raport deci cu presa si asemenea informatii: eu cred ce am vazut personal, restul daca cineva îmi confirma ca a vazut personal ... în rest povesti (din pacate). Iar eu personal am vazut schimbarile masive de orar cu mariri de frecvente pe mai multe rute începând dealtfel nu cu 04.07 ci cu 21.06, dar nici una dintre cele de mai sus.

Nu exclud desigur, ca acele frecvente sa fi fost introduse în sisteme pentru scurt timp si apoi scoase ca nu verific nici eu chiar zilnic ... ;D

Dar poate se "îndura" TotalGruv de noi si întreaba un flight dispacher sau disponent de la OTP daca aceste frecvente marite au fost realmente introduse în sisteme vreodata sau nu.

@transporter

;) sigur ca da ... v-am spus si atunci ca trebuie sa fie o destinatie înca neoperata de ei, complet noua ... lautaxi a anticipat ca ar putea fi KIV :)

orele si zilele de operare se potrivesc perfect (marti - sâmbata), deci clar ca TSF-KIV se opereaza cu o aeronava de la baza CLJ.

Post Merge: [time]1371144797[/time]
@alinushi

:-[ trebuie sa recunosc ca ai avut dreptate ... se pare ca mi-au scapat acele mariri de frecventa

În alta ordine de idei: cursa CIA-KIV-CIA nu se potriveste deocamdata în nici un program de aeronava. Adica s-ar potrivi operata tot de la CLJ dar se bate cap în cap cu cea de TGM ... deci vom mai asista la schimbari de orar

Astea sunt doua companii dezumflate de mult. Nu faci floare cu o primavara si nici pozitie solida cu una doua rute.

"transporter" said:
Mda... mie mi-a scapat din vedere cat de proasta e vestea asta pentru ROT la IAS

M-am uitat pe preturi pt ROMA . Cu tot cu bagaj de cala sunt cam in zona de preturi operate de ROT la IAS . Vor lua din traficul de basarabeni ( multi cu pasaport romanesc ) din zona de est a Basarabiei care azi trec granita pt a lua avion din IAS . Romani care sa se duca la Chisinau cand au 8/7 JOR la BCM , inca 4/7 KRP la BCM si 4/7 la IAS - no way . Au nevoie de pasaport , la Chisinau se vorbeste ruseste , unde lasi masina ??? Prea multe chestii complicate pt un eventual 10-15 euro in minus

Nu se pune problema de romani care sa zboare de pe KIV, ci de basarabeni care zboara de pe IAS in castigul ROT. Din septembrie se cam anuleaza feedingul din Basarabia pentru FCO, si daca cumva introduc si BGY, se duce si TRN.

Eu ce nu inteleg de ce nu intra si pe Bacau ?Ca sunt curse de la Bacau si Iasi dar doar in Italia,Anglia.Ceva inspre Spania ar fi beton banuind ca sunt multi moldoveni la lucru si acolo.

Buna seara
Nu stiu ce s-a intamplat azi dar cursa BGY CRA( HA LPW) a aterizat cu cca 120 minute intirziere. Se pare ca a venit din CLJ tirziu la BGY! Are cineva detalii??
Multumesc!

Post Merge: [time]1371234725[/time]
HA LPW A decolat de la CRA la 21:25 in loc de 19:05!!
Take off from RUNWAY 27.

"lautaxi" said:
Eu ce nu inteleg de ce nu intra si pe Bacau ?Ca sunt curse de la Bacau si Iasi dar doar in Italia,Anglia.Ceva inspre Spania ar fi beton banuind ca sunt multi moldoveni la lucru si acolo.

1. Nu poti face totul deodata
2. Este mai rentabil sa ai masa critica intr-un loc, decit sa fii mic peste tot
3. Modelul low cost (in special ultra LCC) se bazeaza pe discounturi oferite de aeroporturi. La Bacau si sa fi vrut, nu prea puteau obtine mare lucru, fiind aeroportul de casa al JOR.

La BCM e alta poveste si WZZ nu ar fi putut intra pana acum o saptamana nici sa vrea. Reabilitand doar 2000m de pista din cei 2500m, operatorii aeroportului, adica cei de la Blue Aero (Iordache) au mentinut PCN-ul pistei la 19, pe cand de fapt pe cei 2000m modernizati e PCN 61. Cum indicele PCN e dat de cea mai rea portiune a pistei, in cazul in care cei de la WZZ ar fi vrut sa intre cu A320, cei de la Blue Aero le-ar fi dat urgent viteza spunand ca este imposibil sa opereze pe pista lor cu PCN 19. De fapt, asta a fost o tactica foarte bine gandita pentru ai tine departe exact pe WZZ si RYR, spaima celor de la JOR.

Cat timp BCM a fost operat de Blue Aero, maximum ce puteau ateriza erau AT5 sau 7 de la ROT sau Saab-urile de la KRP. Ramane de vazut ce se intampla acum avand in vedere ca a fost reziliat recent contractul de concesiune intre CJ Bacau si Blue Aero, vad ca deja KRP intra cu F100 pe noile zboruri. Oricum ar mai dura ceva pana se obtine o eventuala derogare de la AACR pentru cei 500m nemodernizati.

E doar o problema de timp pana cand WZZ va intra in Moldova . Daca nu la Bacau , atunci de la Suceava care isi face pista . Aviz ROT sa incerce si altceva din Iasi decit clasicele curse de Italia

"colonelu81" said:
E doar o problema de timp pana cand WZZ va intra in Moldova . Daca nu la Bacau , atunci de la Suceava care isi face pista . Aviz ROT sa incerce si altceva din Iasi decit clasicele curse de Italia
Suceava isi face pista? Povestea asta am auzit-o inca de cand era Anca Boagiu la transporturi si nu se intampla nimic.Nu au trecut decat 2 ani....Parca trebuia sa fie gata deja.In ce faza mai e proiectul?