Fiind proaspat intors din concediu, pot oferi cateva detalii referitoare la zborul
W6 3141 - la care am fost pasager.
Pana spre aterizarea la CIA nu au fost incidente - insa la 5 minute inainte de touch down, motoarele au fost "turate" la maxim, avionul a facut go around iar insotitoarea de bord a fost chemata in cockpit.
La aproximativ 10 minute distanta de aterizarea ratata, am fost anuntati ca "din motive operationale" aterizarea e amanadata 20 minute si e posibil sa aterizam la
FCO - capitanul o sa revina cu mai multe informatii.
Nu mai stiu exact daca chiar capitanul a dat vestea sau tot insotitoarea sefa dupa o alta vizita in cockpit insa dupa ~ 15 minute am fost anuntati ca e posibil sa avem o problema la trenul de aterizare si o sa aterizam la
FCO.
Dupa acest al 2-lea anunt a urmat partea mai urata. Nu stiu daca manevrele efectuate au fost efectuate pentru "fortarea" rotii cu problema sau au fost alte probleme (are cineva o parere?) insa au urmat doua pierderi de altitudine violente si niste viraje la unghi nemaintalnit de mine pe un avion comercial (eu am mai zburat la Ghimbav cu AN2-ul si IAR 46).
Insotitoarele de bord au facut o prezentare speciala a cartoanelor cu informatii despre crash landing, stand cu picioarele pe scaunele dinspre culoar (sa-i le vada mai bine lumea?) insa pentru mine au dat impresia ca erau speriate iar in cursul aterizarii (si a simularii) de la
FCO strigau din spate "Brace position, brace position, bend down, protect your head" si printre rafale cate un "protejati-va capul".
Pasagerii de pe ultimul rand au fost instruiti sa deschida usile (eu am stat pe al 3-lea rand de la urma) iar dupa aterizare s-a strigat "evacuate, evacuate".
Si acum imi vine sa castrez cei 2-3 pasageri care erau disperati sa-si ia bagajul cu ei si blocau iesirile, insa pana la urma nu a mai contat.
Din timpul zborului: pe randul dinaintea mea erau 3 italieni la vreo 45 ani, iar unul dintre ei glumea ca acum e un moment bun sa-ti suni mama dupa ce m-a intrebat ce se anunta

Per total, in avion nu am vazut disperarea doar dupa, in aeroport.
Dupa 4 ore, la biroul Hertz din CIA am fost intrebat "Did you had a nice flight". Am zambit si am zis "Yeah".
A 2-a zi am primit mail semnat József Váradi - very nice.