Wizz Air - Discutii

• Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Zborurile spre Moscova au fost problematice chiar si din Budapesta fiind nevoie de presiuni din partea autoritatilor maghiare asupra autoritatilor ruse deorece zborul intre cele doua capitale se face pe baza unor acorduri bilaterale iar fiecare stat poate sa isi desemneze compania nationala sa efectueze aceste zboruri. Dupa falimentul Malev cei de la Wizz au solicitat guvernului maghiar sa fie desemnati ei pt aceasta ruta. Rusii au avut o problema in a accepta Wizz ca si companie nationala si doar dupa indelungi negocieri si presiuni au fost de acord.

Asadar ma indoiesc ca vor fi de acord in cazul Romaniei unde neaparat este nevoie de ceva acord, Wizz neavand drept de zbor Romania - Rusia.

într-un forum italian am gasit informatia ca se afla în hangarul AZ la FCO si ca s-ar pregati pentru reintrarea în operare:

a320wizz_hangar_zps9a52a2a7.jpg

"Thomas" said:
într-un forum italian am gasit informatia ca se afla în hangarul AZ la FCO si ca s-ar pregati pentru reintrarea în operare:

Mersi mult Thomas!

Wizz Air restructureaza rutele din România ...

Ce am gasit la repezeala, dar poate mai verificati si voi, se închid urmatoarele rute la sfârsitul lui septembrie:

- TGM - BLQ
- TGM - BCN
- CLJ - BRI

aici vorbesc de rute prevazute initial ca fiind nesezoniere (cum ar fi PMI, ALC, AHO etc.)

Post Merge: [time]1375437012[/time]
Actualizare si sintetizare orar vara/iarna Wizz Air România:

(în paranteze data ultimei sau primei curse)

Rute închise:

- TGM - BLQ (30.09)
- TGM - BCN (26.09)
- CLJ - BRI (28.09)

Rute (sezoniere) ce nu continua în orarul de iarna:

- OTP - ALC (25.10)
- OTP - GRO (26.10)
- OTP - PMI (26.20)
- CLJ - PMI (21.09)

Rute noi:

- OTP - DWC (29.10)
- CLJ - TLV (24.11)
- CRA - LTN (29.10)

Rute introduse ulterior în orarul de iarna:

- OTP - AHO (1/7)

Asa arata azi, însa WZZ ne-a obisnuit sa tot faca ajustari din mers ...

Niste chestii interesante gasite prin booking engine-ul Wizz

CLJ - FMM doar in data de 18 sep
CLJ - HHN doar in data de 17 sep

E cumva inchis aeroportul Mures in perioada respectiva ?

"Thomas" said:
Wizz Air restructureaza rutele din România ...

Ce am gasit la repezeala, dar poate mai verificati si voi, se închid urmatoarele rute la sfârsitul lui septembrie:

- TGM - BLQ
- TGM - BCN
- CLJ - BRI

aici vorbesc de rute prevazute initial ca fiind nesezoniere (cum ar fi PMI, ALC, AHO etc.)

Post Merge: [time]1375437012[/time]
Actualizare si sintetizare orar vara/iarna Wizz Air România:

(în paranteze data ultimei sau primei curse)

Rute închise:

- TGM - BLQ (30.09)
- TGM - BCN (26.09)
- CLJ - BRI (28.09)

Rute (sezoniere) ce nu continua în orarul de iarna:

- OTP - ALC (25.10)
- OTP - GRO (26.10)
- OTP - PMI (26.20)
- CLJ - PMI (21.09)

Rute noi:

- OTP - DWC (29.10)
- CLJ - TLV (24.11)
- CRA - LTN (29.10)

Rute introduse ulterior în orarul de iarna:

- OTP - AHO (1/7)

Asa arata azi, însa WZZ ne-a obisnuit sa tot faca ajustari din mers ...

Interesant cu BRI, adica interesant ca inchid deoarece in 18 Iunie cand am zburat dus si in 22 Iunie cand am zburat intorsul, LF era undeva la mai bine de 60% (primele curse), pe urma au mai zburat niste amici si tot asa avionul se apropia de statutul de plin.... In zona Bari sunt multi romani si erau multi care se interesau de cursa asta (discutii auzite prin aeroport ). Oricum ar fi pacat pentru ca imi statea capul sa mai merg si la anu in zona, zona frumoasa si foarte accesibila ca pret...... pacat

Pai aia e foarte putin. Un low cost nu supravietuieste cu LF de 60-70, ei merg pe volum cat mai mare. Mai dau odata exemplul cursei de OTP de acum cativa ani: au inchis-o pentru ca aveau constant pe la 140-150 de pax dar niciodata peste.

Era evident ca Bari va fi inchis. Am si postat la un moment dat o previziune in acest sens deorece in mod constant era cea mai slaba ruta a Wizz de la Cluj (in luna iunie).

"transporter" said:
Cred ca prima ruta inchisa de Wizz de la Cluj va fi cea la Bari. Se gasesc bilete la 69 RON cu doua zile inainte de zbor...

Mersi ca mi-ai adus aminte. Stiam ca cineva a sustinut asta mai de mult, dar nu stiam cine si mi-era destul de mare lenea sa caut ... dar asa a fost usor sa gasesc mesajul :)

În general la WZZ se pot da anumite pronosticuri tinând cont de preturi ... tocmai de aceea scoaterea rutei TGM-BCN ma surprinde un pic ...

"Mengelaus" said:
Pai aia e foarte putin. Un low cost nu supravietuieste cu LF de 60-70, ei merg pe volum cat mai mare. Mai dau odata exemplul cursei de OTP de acum cativa ani: au inchis-o pentru ca aveau constant pe la 140-150 de pax dar niciodata peste.

Stai un pic, vorbim de primele doua saptamani..... dupa o luna avionul era aproape plin......

"Din cauza unor lucrări esențiale la pistă, aeroportul Târgu Mureș va fi închis în perioada 15 septembrie 2013 (ora locală 20:00) și 22 septembrie 2013 (ora locală 12:00).
În timpul acestei perioade, zborurile Wizz Air pe ruta Târgu Mureș vor opera de la și către aeroportul din Cluj Napoca (CLJ). "

http://wizzair.com/ro-RO/breaking_news

WZZ aloca bazei de la SOF a patra aeronava din mai 2014 si pe lânga mariri de frecvente pe rutele deja operate (BGY, LTN, EIN, CRL) introduce si ruta noua SOF-MMX (Malmö).

De mult ma asteptam si pentru OTP si CLJ la destinatia MMX ... sa vedem, poate apare.