[GHV] Discutii generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

La ce data credeți că va fi inaugurat oficial Aeroportul Brasov?

  • Conform ultimului anunț al președitelui CJ Veștea, adică în 15.06.23

    Votes: 5 17.2%
  • Probabil chiar mai repede de 15.06.23

    Votes: 1 3.4%
  • Mai târziu de 15.06.23 dar în orarul de vară 2023

    Votes: 11 37.9%
  • Mai târziu de 15.06.23, în orarul de iarnă 2023

    Votes: 7 24.1%
  • În anul 2024, în nici un caz în 2023

    Votes: 4 13.8%
  • Nu știu, n-am idee, dar mai târziu de 2024

    Votes: 1 3.4%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .
Câştigătoare a fost desemnată SC Construcţii SA Sibiu, valoarea propunerii financiare fiind de 145.275.491,42 lei (inclusiv TVA), din care proiectul tehnic înseamnă 4.912.697,77 lei.
SC Construcţii SA Sibiu a obţinut şi contractul pentru proiectarea şi realizarea a 9 obiective din incinta aeroportului.
 
7c4e0e3c9dbcfe2ae82660f720034f44.jpg
 
  • 👍
Reactions: 2 users
Și puțină distracție... la volan :)
Scuze de calitate, dar a fost așa mai fără planificare. ;)

 
  • 👍
Reactions: 3 users
Aeroportul Internațional Brașov s-a blocat în etapa contestațiilor. Construcții Sibiu, câștigătorul desemnat inițial pentru construirea terminalului de pasageri, a fost contestat de Bog'Art București și apoi scos din licitație. Nemulțumit, constructorul din Sibiu a depus și el contestații.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Ronan Keating- primul pasager oficial al Aeroportului Braşov

Vedeta a ajuns sâmbătă, la ora 14.10, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti, cu o cursă aeriană poloneză, iar din Capitală a venit la Braşov la bordul unui avion particular cu patru locuri.
„Băieţii din banda mea au ajuns aici ieri (vineri - n.r.), dar le-a luat patru ore şi jumătate să vină cu maşina de la Bucureşti, aşa că eu am zis: «N-o să fac asta!».Am închiriat un avion şi am zburat. Mi-a luat doar 40 de minute.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Veste buna pentru @tavi si toti brasovenii

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, a anunţat ieri că reprezentanţii Comisiei Europeane au agreat includerea aeroportului de Braşov pe lista obiectivelor care sunt sprijinite de experţii Băncii Europene de Investiţii pentru accesarea de fonduri europene
Mai exact, obiectivul va fi inclus în planul de activităţi al Jaspers, organism de asistenţă tehnică al Băncii Europene de Investiţii, care sprijină îmbunătăţirea calităţii investiţiilor realizate cu fonduri UE.
„Deşi este un moment important, atenţia noastră trebuie să rămână focusată pe depăşirea următoarelor etape, cum ar fi răspunsul DG Competition cu privire la ajutorul de stat.


Exista si un precedent in acest sens: Terminalul +alte investiții conexe la Aeroportului Bacau care au fost decontate retro din POIM 2014-2020.
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 6 users
Cred ca rolul principal al aeroportului aluia va fi acela de a umfla pipotele locale. Bufnici e brasovean, vad ca si tu il promovezi.
 
Eu nu promovez pe nimeni, habar nu aveam că e brașovean.
Cum am zis, de pe acest aeroport mie mi-ar trebui câteva curse. Madrid, Milano, Londra poate și ceva din Germania.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Eu nu promovez pe nimeni, habar nu aveam că e brașovean.
Ma refeream ca promovezi aeroportul. IMHO Bufnici e suficient de lame incat sa nu merite asa ceva, cel putin nu fara bani.

Uite, chiar e interesant de urmarit evolutia aeroportului in urmatorii cativa ani, dava se va dezvolta in sensul adaugarii de curse spre destinatiile pe care le-ai enumerat, frecvente, si asa mai departe. OTOH date fiind istoriile de saptamana asta, cu sarbatoritul revelionului la coada, de soferi care nu au mai apucat sa ajunga acolo unde isi doreau, sunt curios daca vor exista zboruri OTP - XHV macar in weekend-urile din "sezon".
 
Nu văd de ce nu ar fi. Însă... OTP??? Mult, dar mult mai OK ar fi pentru ceea ce spui tu, BBU.
 
  • 🤣
Reactions: 1 users
O prezentare generala a noului aeroport:

- costuri 100 mil euro
- dupa finlizarea investitiei, se pare ca se doreste a fi concesionat (ca si exemplu sunt enumerate etapele (și durata acestora) aferente concesionarii Aeroporutului din Belgrad de catre VINCI). Ar fi foarte bine daca s-ar concesiona unor specialisti precum VINCI sau Fraport AG.( a se vedea diferentele enorme intre cele 2 aeroporturi bulgaresti de la Marea Neagră, Burgas si Varna administrate de catre Fraport si Constanta și Tulcea)
- primul zbor comercial luna iunie 2021
- folosind un algoritm pus la dispozitie de catre ACI au calculat impactul economic (direct, indirect, indus, catalitic) al aeroporului asupra comunității


 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 4 users
Vad ca se tot vorbeste in articol de distanta de 160 km dintre Brasov si Bucuresti. Trebuie sa fii tampit ca in ziua de azi, in asemenea context sa folosesti unitatea de lungime.
Ar trebui discutat de distanta in ore. Daca e sa calculam asa, la fel este si cazul OMR vs TSR, distanta pe drum este la fel. Tot in jurul a 160km. Ca sa nu mai vorbim de ARW vs TSR, ARW vs OMR.

Mă bucur să văd așa ceva. Ms @lagrange !

gdEOOKa.png


LE: Prefer oricând niște poze amărâte cu slide-urile în locul la prezentarea aia.... Geez
 
  • 👍
Reactions: 1 users