[GHV] Discutii generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

La ce data credeți că va fi inaugurat oficial Aeroportul Brasov?

  • Conform ultimului anunț al președitelui CJ Veștea, adică în 15.06.23

    Votes: 5 17.2%
  • Probabil chiar mai repede de 15.06.23

    Votes: 1 3.4%
  • Mai târziu de 15.06.23 dar în orarul de vară 2023

    Votes: 11 37.9%
  • Mai târziu de 15.06.23, în orarul de iarnă 2023

    Votes: 7 24.1%
  • În anul 2024, în nici un caz în 2023

    Votes: 4 13.8%
  • Nu știu, n-am idee, dar mai târziu de 2024

    Votes: 1 3.4%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .
Caline ce neincrezator esti.. Te cred ca nu ai fi incantat, ca mai fura si din zona de colectare a CLJ :p Dar eu as arunca zvonuri precum American Airlines, Us Airways, Emirates, Qatar. Alea Enumerate sunt pistol cu apa. Si in tara pe diverse aeroporturi au fost posibili operatori care nici nu existau, si ce sa vezi, praf in ochi date de politicieni la momentele oportune gen an de alegeri, unde toti promiteau marea cu sarea. Si acum sa fiu serios, cred ca doar Apavaloaie (Cobrex)o sa zboare, ca na, e de-al locului. Oare Cobrex mai exista? :)
 
ca mai fura si din zona de colectare a CLJ
Pai sa stii..... :) De fapt, daca ma gandesc, la cele 5 destinatii anuntate (nu se stie care-s alea), fix de la CLJ fura, nu SBZ. As fi zis si TGM dar no... astia-s "obilical" pe CLJ mai ales daca se termina A3 la Chetani si TGM va fi redenumita (de RYR de exemplu) "Cluj TGM". Ce, numai Southend sau Hahn pot? :)
Dar, vorba ta, sunt "neincrezator" :)
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
 
  • 👍
Reactions: 2 users
O vizita interesanta

din doua puncte de vedere: o data pentru ca desigur ca MUC este una din cele mai probabile destinatii deschise chiar din start (adica m-as astepta undeva în orarul de vara 2023) dar si din alt punct de vedere.

Cel putin pâna acum asa este planul ca dupa finalizarea aeroportului acesta sa fie concesionat, lucru pe care eu îl consider dealtfel ceva foarte pozitiv, mi se pare o idee mai buna ca niste profesionisti adevarati sa administreze aeroportul decât niste politicieni sau rudele lor.

Pe de alta parte de o vreme si aeroportul MUC este interesat de aceasta piata, ei administrând din 07.2020 aeroportul SOF, concesionari fiind un fond de investitii care la rândul lui a numit MUC ca administrator.

În acest context vizita s-ar putea sa fi avut un caracter de sondare si în aceasta privinta, mai ales ca a fost intermediata si aranjata de Cristian Macedonschi deputat FDGR si foarte activ si în Clubul economic German de la Brasov.
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Or fi concesionand si OTP, IAS si TSR? Ca astea-s celelalte vizite ale reprezentantului MUC.
Doamne da sa se intample, dar eu am inca niste semne de intrebare. Daca (am vazut in link) ca abia acum a primit SAAB comanda pentru Virtual Tower... si au termen 14 luni... Tare mi-e ca se va rata si S2023... Dupa aia vine iarna cu trafic scazut si... numai bine in 2024, ca este an electorall :)
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Bravo .. Cand se vorbeste direct de politic o da-ti ca aici nu e politica, nu vorbim politica, ca e forum de aviatie, dar culmea toate tin de politic. Fara el nimic.. Asadar trebuie inclus si in mod direct, nu doar asa palmat. Sunt multe froricele dastea aruncate pe piata cu iz politic, ba in an electoral, ba in campanie sa atragem simpatizantii si tot asa :) Sa nu uitam ca in campanii si anii premergatori alegerilor mergeau vrajelile astea cu aeroporturi, ca o sa facem, osa dregem, noi piste, noi terminale, noi destinatii, noi operatori, etc.. Bine nu aici este cheia. Publicul tinta si care conteaza stim unde se afla, si anume la prostime care predomina peste jumatate din populatie, care sunt pacaliti usor cu 3 vorbe de 2 lei, cu o plasa, cu o bricheta, cu o umbrela, cu 1 l de ulei, de asistatii sociali nu mai vorbesc, ca daca nu voteaza cum trebuie li se taie ajutorul, plus simpatizantii incepand cu familii, neamuri, vecini, etc, implicati direct sau nu, care mai corup si pe altii neutrii sa voteze "cum trebuie". Bine, in final tu votezi cum vrei, caci oricum iasa cine trebuie :)
 
Wizz Air ar fi propus operarea a 15 rute internaționale de la Brașov
Cu Wizz Air avem cele mai avansate discuții, care ne-au dat și o listă de 15 destinații pe care ar urma să le opereze de la Brașov. Suntem în stadiul în care ne-au trimis chiar contractul pentru a-l parcurge și, ulterior, să îl semnăm”, a declarat Alexandru Anghel pentru BizBrașov

...
„Pentru început vom avea o medie de 40 de zboruri pe săptămână, în jur de șase pe zi, iar numărul acestora ar urma să crească în momentul în care vom avea chartere – 2-3 luni pe an”, a afirmat Alexandru Anghel în același interviu.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Pai cu atat ar trebuii sa inceapa din start ca sa faca acel minim de 300k de paxi din primul an asa cum se lauda :) As fi curios daca cei de la Wizz mai cer spagi pentru a veni sa opereze de pe vre-un aeroport. Stiu ca in trecut asa se practica, cereau spagi ca sa vina sa zboare dintr-un anumit loc. Mie cel mai mult imi place aia cu venirea celor de la wizz cu lista de 15 rute pe care le propune aeroportului :) Eu stiam ca este fix invers, AEROPORTURILE PROPUN si scot la licitatie anumite rute dupa anumite sondaje si cerinte ale oamenilor, si le dau spre analiza catre compania aeriana care cerceteaza, face analiza pietei, etc. Poate nu mai stiu eu si sau inversat rolurile :p
 
Last edited:
  • 👍
Reactions: 2 users
De asemenea, aeroportul din Brașov va fi primul din țară care va utiliza un turn virtual. „Costurile de implementare sunt reduse cu 50%, iar turnul virtual asigură și o sigurață mai crescută!”, potrivit CJ Brașov.
Consiliul Judetean Brasov, acest mare specialist in siguranta aeroportuara.
 
  • 🤣
Reactions: 1 user
Omniprezenta lui Vestea este cam obositoare ca să nu zic agasanta (de la discutiile cu constructorii, cu Saab și până la Wizz Air - pare că omul acesta chiar se pricepe la toate...), dar informația în sine merită mentionata: Wizz Air în vizita oficiala la Brașov
 
  • 👍
Reactions: 1 users
Omniprezenta lui Vestea este cam obositoare ca să nu zic agasanta
Este pentru ca omul este in campanie electorala permanenta. El este in tot si in toate, face sa mearga lumea si deci trebuie votat.
Doar nu o sa iasa la pensie dintr-o functie obisnuita.
 
Compania UTI CFM SA a instalat în Aeroportul Brașov-Ghimbav soluții de securitate de ultimă generație, în valoare de peste 4,7 milioane de euro
‼

Pentru securizarea primului aeroport construit de la zero în România ultimilor 50 de ani, compania UTI Construction and Facility Management a instalat sisteme și echipamente de securitate de ultimă generație, în valoare totală de peste 4,7 milioane de euro.
Specialiștii UTI au proiectat, integrat, pus în funcțiune și testat:
👉
sisteme de securitate aeroportuară (echipamente de scanare a bagajelor cu raze X, porți pentru controlul pasagerilor, detectoare de metale, detectoare pentru urme de explozibili),
👉
sisteme de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu,
👉
sisteme de control al accesului,
👉
sisteme de detecție la efracție,
👉
sisteme de televiziune cu circuit închis,
👉
instalație de cablare structurată,
👉
sisteme FIDS (Flight Information Data Systems),
👉
sisteme de benzi transportoare de bagaje.
Începând cu anul 2020, UTI Construction and Facility Management este partener autorizat în România al companiei britanice producătoare de echipamente de securitate, Smiths Detection.
Acest parteneriat a permis ca pentru Aeroportul Brasov-Ghimbav să fie puse în funcțiune cele mai performante soluții de inspecție a persoanelor, bagajelor de mână și de cală.
👉
Echipamentele de scanare a bagajelor de mână sunt dotate cu algoritmi de detecție a explozibililor lichizi, conform standardului 3 LEDS ECAC, acesta fiind cel mai înalt standard din industrie pentru această categorie de echipamente.
Echipamentele de scanare a bagajelor de cală sunt bazate pe tehnologii de tip computer tomograf, fiind certificate EDS standard 3 ECAC, pentru detecția automată a substanțelor explozive.
👉
Soluția de transport al bagajelor instalată la Brașov a fost produsă în România de către compania Self Trust, iar automatizarea și software-ul de comandă și control au fost dezvoltate de specialiștii UTI CFM.
Aceste concepte customizate permit creșterea eficienței benzilor din punctul de vedere al capacității și fiabilității, corespunzător nevoilor de trafic ale aeroportului, despre care se estimează că se va situa în topul aerogărilor din țara noastră ca volum de călători.
👉
Pentru securizarea spațiilor din terminal și din exteriorul acestuia sunt în funcțiune echipamente de control al accesului și de supraveghere video foarte performante și care asigură mai multe niveluri de securitate.
Pe lângă sistemele de securitate, UTI Construction and Facility Management a realizat și instalațiile de climă și ventilație, termice, sanitare și de management al clădirii.
👉
La Brașov au fost instalate, în premieră pentru un aeroport românesc, centrale de tratare a aerului care sunt integrate cu lămpi UV pentru igienizarea încăperilor.
👉
De asemenea, instalațiile termice sunt controlate cu ajutorul soluției Building Management System (BMS), dezvoltată de specialiștii UTI. Aceasta permite setarea automată, conform unor parametri prestabiliți, a temperaturii din birouri după terminarea programului de lucru, pentru a evita consumul inutil de energie.
👉
Întreg terminalul are în dotare corpuri de iluminat cu LED, pentru a asigura eficiența energetică potrivită unui aeroport modern.
Într-un timp record, de doar un an, Asocierea Bog’Art SRL – UTI Construction and Facility Management SA a construit terminalul Aeroportului Brașov-Ghimbav, iar din iunie 2021 a început lucrările pentru realizarea elementelor auxiliare terminalului de pasageri: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control al accesului, gospodăria de apă, parcarea auto, drumul de acces la terminal, drumurile tehnologice şi reţelele exterioare.
Anul acesta, compania realizează lucrările pentru primul turn de control virtual din România, destinat Aeroportului Brașov.
📌
„Apreciez modul în care firma UTI a dus la îndeplinire obligaţiile şi termenele contractuale în ceea ce priveşte Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Construcţia terminalului, echipamentele instalate până în prezent, precum şi lucrările la celelalte componente ale infrastructurii aeroportuare sunt de cea mai bună calitate, iar colaborarea cu specialiştii firmei a fost şi este ireproşabilă. Am fost permanent în contact cu responsabilii proiectului şi de fiecare dată când am avut anumite solicitări sau cerinţe, ei ne-au răspuns cu promptitudile. Mă bucur că am avut şi avem în continuare alături de noi o firmă serioasă, care şi-a dovedit expertiza în numeroase proiecte investiţionale de amploare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
FB XHV

Tot pe aceasta tema:
 
Last edited:
"Specialiștii UTI" ... 😂
Prea mult se exagerează cu "ultimii 50 de ani".
Suntem in 2022 si am ajuns sa ne bucuram de lucruri care ar trebui sa fie normale de parca ar fi extraordinare...
Avem specialisti care dezvolta solutii pentru aeroporturi mari din Asia si noi tot cu firmele de "casa" ne dezvoltam.
Si acest aeroport, asa nou cum e, din pacate va avea acelasi management ca si celelalte (politic)...
 
Ce se discuta pe aici legat de termenul pt deschiderea aeroportului este confirmat și oficial de catre dl. Vestea și anume că data de 1 noiembrie 2022 pt deschiderea aeroportului nu va fi respectată, noul termen este primavara anului 2023, atunci va fi ,,operațional total'', sa intelegem că până atunci este operațional parțial: avem terminal, pista, funcționează apa la toalete dar nu se pot efectua/procesa zboruri de pasageri...
Atunci ar propune sa se organizeze evenimente private: nunti, botezuri, congrese daca tot funcționează apa la toalete și avem o așa clădire frumoasa in care s-au investit o grămadă de bani publici.

 
  • 🤣
Reactions: 1 users
In plus, ar fi o chestie de mare senzatie. Cati oameni si-au sarbatorit nunta intr-o aerogara? Cati au fost botezati asa? Dar pe platforma? Sau pe calea de rulare?
Numai cand ma gandesc la sumele care se pot cere pentru gazduirea a astfel de evenimente ... ;)
 
  • 👍
Reactions: 1 users
La Terminalul Aeroportului Internațional de la Ghimbav a avut loc zilele acestea a 16-a ediție a Galei Excelenței în Afaceri, organizată de Camera de Comerț și Industrie Brașov....primul zbor comercial mai poate sa astepte ....nu este nici o grabă și alții au avut întârzieri de câțiva ani buni (BER)

 
  • 👍
Reactions: 1 users