[TGM] Discuții Generale

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.
Da bastane, asa este, asa se fac zborurile directe. Avionul face w-uri in ziua aia, Muresul este al doilea zbor in ziua aia. Avionul o sa vina din alt oras in Antalya, si la primul zbor vine ferry pana la Mures sa ia paxi, dupa care din Antalya pleaca in alta parte. Dupaia saptamana viitoare aduce primi paxi carora expira vacanta de 7 zile, si tot asa, aduce si duce. paxi.
 
Tu tot nu intelegi nu? Daca pleaca intai din TGM, cum sa vina avionu din AYT? W era daca zborul era de ex OTP - AYT - TGM - AYT - OTP.
 
@catalincatalin nu este asa cum zici.

tocmai de aceea am mentionat orarul, ca bate la ochi acea operare TGM-AYT-TGM

Sunt defapt doar trei explicatii posibile:

1.) BMS are de gând sa deschida o baza la TGM
2.) BMS sa opereze 1/7 OTP-TGM (la fel cum face cu TSR vara în perioada charterelor)
3.) sa fie pur si simplu o greseala si orarul este trecut invers

varianta 1 cred ca se exclude, ramân celelate doua

Delatfel operarea charterului OMR-HRG este trecuta pe site las CT tot asa ca fiind operata OMR-HRG-OMR, dar acolo ok, se poate combina cu o cursa de OTP si overnight la OMR
 
Tocmai asta si zic. ca un zbor ferry de pozitionare trebuie sa vina de undeva, fie el si de la OTP. Sau cum zici tu, sa opereze BMS fix in ziua aia pe intern dimineata tot sa nu faca zborul ferry.
 
Nu stiu de ce va aprindeti asa tare pe subiect. Asta vara charterul IAS-HER se opera cu aeronava de la CLJ care venea ferry martea sau cand era charteru. Asa bine se poate face ferry de la IAS,BCM sau CLJ unde costurile ar fi mai mici decat un ferry de la OTP cum vad in toate posturile de mai sus.

Posibilitati exista si orice cost in plus oricum este inclus in pretul charterului, asa ca nu imi fac griji nici daca aduc avionu de la LCA.
 
Charterul de HER de la IAS era facut de pe HER, fiind Aegean. CFU era facut de pe IAS, BMS.
IAS - RHO/CHQ de pe IAS, de catre ROT.
 
@lucianix charterul de CFU s-a operat în triunghi aproape tot sezonul cu o aeronava de la OTP:

OTP-CFU-CLJ-IAS-CFU-OTP

stiu ca am fost în aeroport la CFU si am verificat personal :p
 
Indicatori din CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE
Cifra de afaceri neta6273065
VENITURI TOTALE6991904
CHELTUIELI TOTALE6938415
Profitul sau pierderea brut(a)
-Profit53489
-Pierdere0
Profitul sau pierderea net(a) a exercitiului financiar
-Profit44340
-Pierdere0
Indicatori din DATE INFORMATIVE
Numar mediu de salariati53
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Puse doar asa cifrele din pacate nu prea ajuta (si este probabil valabil si la multe alte institutii de stat din România).

Dintre venituri cam jumatate sunt subventii de la CJ

E ca si cum fiul meu student ar zice ca el are venituri de 500,-€/luna ... bine, 400,-€ de la mama si tata si 100,-€ mai face el livrând pizza.

Bine, nu e chiar minciuna ca are venituri de 500,-€ ... dar parca nici prea adevarat nu este :p:cool:
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Un prim anunț pozitiv, să zicem (în condițiile în care Taromul nu poate să facă o cursă profitabilă, la ore corecte, spre București)...

WIZZ AIR anunță: Cursa zilnica TGM-BUD de pe aeroportul Transilvania!

ARDEALNEWS: WIZZ AIR. Cursa zilnica la 9.99 euro de pe aeroportul Transilvania!

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai mare companie aeriană din România, a anunțat astăzi extinderea rețelei din Tîrgu Mureș.
Începând cu data de 27 octombrie, zborurile către Budapesta vor fi operate zilnic. Pasagerii își pot planifica deja călătoriile în acest oraș frumos, biletele fiind disponibile pe wizzair.com cu prețuri începând de la doar 39 RON / 9,99 EUR*.
 
  • 👍
  • 😲
Reactions: 3 users
Suplimentarea ajutorului de exploatare aferent anului 2019: +700.000 lei. Total subventii de exploatare anul 2019: 5,5 mil lei.



Recuperarea ajutorului de exploatare (1,2 mil lei) și investiții (80 mii lei) din anii precedenti.
 
  • 👍
Reactions: 1 user
Se anunță charter spre insula Creta!

Articol AGERPRES, preluat si de punctul.ro:

Cursă charter spre Grecia de la Târgu Mureş, din 2020, după succesul curselor spre Antalya

Aeroportul Transilvania Târgu Mureş va asigura, începând din primăvara anului 2020, o cursă charter săptămânală spre Heraklion (Grecia), după succesul înregistrat de zborurile cu destinaţia Antalya (Turcia), iniţiate în vara acestui an.

"Începând din anul 2020 o să avem şi Grecia, de la Târgu Mureş. După ce am avut Turcia şi Egiptul, începem din 2020 şi cu cursele charter pentru Grecia. Este vorba de o cursă Târgu Mureş-Heraklion care va zbura începând cu data de 9 iunie", a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc.

De asemenea, directorul de dezvoltare al tour operatorului Paralela 45, Rodin Malcea, a precizat că parteneriatul cu Aeroportul Transilvania este unul foarte bun.

"A fost un sezon foarte bun, s-a încheiat la sfârşitul lunii septembrie, din punct de vedere a operării am avut o capacitate de transport totală de 5.525 de persoane, gradul de ocupare a fost de 95-96%, adică am transportat cam 5.250-5.300 de persoane de pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, din judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Sibiu, Bistriţa-Năsăud, Cluj. Mulţumesc Aeroportului şi Consiliului Judeţean pentru suportul pe care l-am avut, este o colaborare deja naturală şi foarte prolifică. Am promis că dacă lucrurile vor merge bine vom aduce şi noi destinaţii. Am reuşit, din fericire, să semnăm un contract cu compania greacă Aegean, care este una dintre cele mai bune companii din Europa, pentru un zbor pentru insula Creta, cu aterizare în Heraklion. Primul zbor va fi în 9 iunie 2020 şi probabil se va termina în 15-16 septembrie, dacă totul va funcţiona cum ne dorim. Pe de altă parte, vom continua să operăm cele două zboruri pe Antalya, la fel ca şi anul trecut", a arătat Rodian Malcea. AGERPRES