Alexeni ,aeroport international

  • Guest, pentru o varianta fara reclame a forumului oferim conturi premium. Mai multe detalii aici.

AIR06

Moderator
Staff member
fly-ra 2017
Apr 20, 2012
5,284
3,613
303
Constanta
Planuri marete ,nu le vad rostul :

Un nou aeroport se construiește lângă București. Consiliul Județean Ialomița a atribuit ieri, 18 martie, contractul de concesiune a terenurilor fostului aerodrom militar Alexeni. Aeroportul va avea și un terminal pentru pasageri cu o suprafață de 30.000 de mp și o capacitate de procesare de 6,5 milioane de pasageri anual, dar și un terminal cargo de 20.000 de mp care va putea gestiona mai mult de 10.000 de tone de marfă anual.
Planurile prevăd și un hangar de 30.000 de mp destinat centrului de mentenanță și reparații pentru avioane, dar și a unei școli de aviație, vamă, stații de încărcare, cât și un parc fotovoltaic care să asigure independența energetică a aeroportului. Investiția se ridică la 400 de milioane de euro, iar construcția va dura patru ani.
Aeroportul de la Alexeni se află la 66 de km de București și se dorește a fi o alternativă la aeroportul Henri Coandă, care ar putea prelua din traficul low-cost de pe Otopeni. Pe noul aeroport vor putea ateriza toate categoriile de avioane de marfă, mai puțin cele de lung curier, precum Boeing 777 sau Airbus A330, scrie publicația Ukraine Open for Business, care citează Interfax.
Câștigătorul este un consorțiu format dintr-o firmă românească, Avant Airport, al cărei acționar este Mircea Tudor și Avtomagistral-Pivden, o companie din Ucraina, potrivit ziarului Obiectiv Ialomița.
Redevența anuală este de două milioane de lei.
 
Parcă mai sunt câteva zile până la 1 aprilie...
 
  • 🤣
  • 👍
Reactions: 2 users
Eu cred că e doar gargară, probabil obiectivul real e construirea parcului fotovoltaic & obținerea terenului agricol din jurul aeroportului.

Am locuit în jud. Ialomița. Tema aeroportului de la Alexeni aparea recurent in județ in preajma fiecarui ciclu electoral. Primele alegeri la care am avut dreptul sa votez și care mi-au rămas cumva întipărite în minte au fost în 2007 și 2008 - încă de atunci exista promisiunea electorală despre acest aeroport, fiind un laitmotiv de-a lungul anilor în discursurile lui Silvian Ciupercă și ale lui Marian Neacșu, oameni cheie ai PSD Ialomița. Primul a murit, al doilea a ajuns între timp vice prim ministru al lui Ciolacu și este printre principalii oameni care incă promovează aeroportul Alexeni, el fiind de loc dintr-un sat de lângă Urziceni.

Posibil sa fie un subiect electoral chiar mai vechi decât îmi amintesc eu. În orice caz, de atunci s-a tot repetat povestea la fiecare rundă de alegeri, oamenii care au adus-o în discuție au fost mereu cei de la PSD / Pro România.

Fun fact, la un moment dat (tot an electoral) era vorba ca se va face circuit de formula 1 pe pista aeroportului 😂
 
  • 👍
Reactions: 2 users